ESNI FOG AZ ÚJ LAKÁSOK ÁRA A JÁRVÁNY HATÁSÁRA ?

ingatlan üzemeltetés, ingatlan kezelés

2024. március 29. péntek

Auguszta

ESNI FOG AZ ÚJ LAKÁSOK ÁRA A JÁRVÁNY HATÁSÁRA ?

2020-04-02 13:47:22
Forrás:

Elemzők szerint 2020-ban az új építésű ingatlanok árának csökkenését 3 különböző dolog idézi elő.


Az egyik a 27 százalékos lakásáfa visszavezetése. 

Másrészt a tavalyi évben az új lakások értékesítési ideje erősen emelkedni kezdett, ami az adott árszinteken jelentkező kereslet csökkenésének és a kínálat azzal párhuzamosan végbemenő növekedésének a következménye. 

A harmadik ok pedig a váratlanul jött koronavírus, ami miatt hetek alatt teljesen befagyott a piac.

Tovább

ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
ingatlan kezelés
Kinek a feladata a bérlakás karbantartása?
A bérleti szerződés megkötése előtt mindenképpen érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a leendő bérlemény berendezései milyen állapotban vannak. A bérleménynek ugyanis vannak olyan részei, amelynek javítási, karbantartási költségei a bérlőt terhelik. Kinek a kötelezettsége a bérlakás karbantartása? Kinek a feladata a bérleményben felmerülő hibák javítása?
https://ingatlanspecialistak.hu/ingatlanarak-kontroll-nelkul/
INGATLANÁRAK, KONTROLL NÉLKÜL
BUDAPESTEN JANUÁRTÓL TÖBB, MINT 60 EZER FORINTTAL EMELKEDETT A LAKÁSOK NÉGYZETMÉTERÁRA!Bár a járvány ideje alatt az ingatlanpiaci árakban történt egy kis visszaesés, a korlátozások enyhítése újra felhajtóerőként hatott az ingatlanok árára, és ebben még nincs benne az építőipari alapanyagok drágulása...
Csökkentek az ingatlanárak Budapesten
Csökkentek a lakásárak Pesten, Vidéken viszont nőttek !
2021. FEBRUÁRBAN A PESTI BELSŐ KERÜLETEKBEN 4,4 SZÁZALÉKOS ÉVES ALAPÚ LAKÁSÁR-MÉRSÉKLŐDÉS VOLT MÉRHETŐ.Ezekben a kerületekben csökkentek legjobban a lakásbérleti díjak is a járvány hatására.
Otthonfelújítási támogatás - okosan
Otthonfelújítási támogatás - okosan
Hogyan költsük el okosan a felújítási támogatástJanuár 1-től indul az állam otthonfelújítási támogatása, melynek keretében a kormány átvállalja a költségek felét, legfeljebb 3 millió Ft-ig. Érdemes már előre tervezni, hogy pontosan mire vegyük fel ezt a támogatást! Meglévő ingatlanunk felújítására, korszerűsítésére vehetjük fel, de újonnan épülő ingatlanok esetén is élhetünk a lehetőséggel.