Vissza jár a kaució ?

kaució

A bérleti szerződéseknél szinte kihagyhatatlan tényező a kaució.  Hogyan használható fel és mikor kell visszaadni?

Bővebben..

Új korszak jön az albérlet piacon

Szigorúbb szabályok vonatkoznak a jövőben a lakáshotelekre, azaz a rövid távú lakáskiadásra, az eddig nyilvánosságra került, egyelőre nem hivatalos tervek szerint 120 napos időlimit léphet életbe. A bejelentés alapján az önkormányzatoknak joga lesz ennél akár durvább és enyhébb szigorítást is hozni.

Bővebben..

Kell-e bérleti díj csökkenteni - a járvány miatt ?

berleti-dijfizetesi-kotelezettseg-lakascelu-es-uzleti-ingatlanok-berlese-eseten/

Jelen járványhelyzetben sok munkavállaló vesztette el munkáját és ezáltal megélhetését, amely természetesen számos család lakhatását is veszélyezteti. A fentiek miatt több kérdés is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a bérlőknek lakáscélú ingatlan tekintetében fennáll-e a bérleti díj fizetési kötelezettségük a jelenlegi veszélyhelyzetben? 

Bővebben..

Folyamatosan nő a bérbeadó ingatlanok száma

nő a bérbeadó ingatlanok száma


A bérbe adott ingatlanok száma fokozatos bővülést mutat Budapesten és a megyei jogú városokban.
2016-hoz képest mára 40 százalékkal nőtt, 2019-ben pedig 13 százalékos volt a bővülés az előző évhez képest. Bővebben..

Ez várható az ingatlanáraknál 2020-ban

Ingatlan árak zuglóban

Az eladók jellemzően még nem hirdetik alacsonyabb áron az ingatlanokat, de a kereslet és kínálat közötti árolló kinyílt, és az alku szerepe megnőtt, így néhány kivételtől eltekintve  a korábbiakhoz képest jelentősebb árengedménnyel kell számolniuk azoknak az eladóknak, akik idén tavasszal szeretnék ingatlanukat értékesíteni.

Bővebben..

Leállt a lakáspiac az év elején

Leállt a lakáspiac az év elején

Az utóbbi évek leggyengébb évkezdetét hozta 2020 az ingatlanpiacon. Az eladó lakások iránti kereslet január első napjaiban közel 30 százalékkal csökkent éves szinten.
A mérséklődő kereslet elsősorban a lakásvásárlást tervezőknek kedvez, mert jobb lehet a tárgyalási pozíciójuk. 

Bővebben..

Ettől fáj a bérbeadók feje

Ettől fáj a bérbeadók feje

A tulajdonunkban álló lakást bérlőnek kiadni meglehetősen komoly döntés, és természetesen számos kockázatot is magában hordoz.

Az alábbiakban néhány olyan kérdést tekintünk át, amely fejtörést okozhat a bérbeadók számára.

Bővebben..

Milyen esetben érdemes Önnek a "vevői képviselet" szolgáltatást igénybe venni?

Milyen esetben érdemes Önnek a "vevői képviselet" szolgáltatást igénybe venni?
  • Ha ingatlant szeretne vásárolni, de nincs ideje felkutatni (vagy nincs helyben) és egy igazi szakértőre bízná, hogy összegyűjtse a legjobb ajánlatokat.
  • Vagy - ha nincs megfelelő piacismerete ahhoz, hogy biztosan a legjobb ajánlatot válassza, és ne fizessen rá egy rossz választásra.
  • Vagy - ha azt szeretné, hogy a szakértő az Önérdekeit képviselve - akár le is tárgyalja Ön helyett a legmegfelelőbb vásárlási feltételeket.

Tovább érdeklődés

Bővebben..

3-100 Mft ingyenpénz a kisvállakozásoknak!Magyarországi vállalkozások minimum 3, maximum 100 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el, 

napkollektoros rendszer, valamint napelemes rendszer telepítésére, hőszivattyú rendszerek alkalmazására. 
Bővebben..

Hogyan lehet szabályosan felmondani a lakásbérleti szerződést?

Lakásbérlet eseténszükség lehet arra, hogy akár a bérbeadó, akár a bérlő a bérleti szerződéstfelmondással megszüntesse. A felmondás akkor számít jogszerűnek, ha megfelel atörvényi rendelkezéseknek is. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy abérleti szerződés felmondása jogellenes lesz. Ezért érdemes tudni, mikéntszüntethető meg a lakásbérleti szerződés.

Bővebben..

Milyen a jó bérleti szerződés?

A lakásbérleti szerződés fontossága

Egy gondosan megfogalmazott és részletes lakásbérleti szerződés sok kellemetlenségtől megóvhatja a bérbeadót. 

Akármennyire is megbízhatónak tűnő bérlőt is talált, súlyos anyagi kérdésekben nem szabad a bizalomra hagyatkozni, fontos, hogy a szerződés a lehető legkörültekintőbb legyen. Az adatok, dátumok, fizetendő díjak, kötelezettségek pontos rögzítése mellett olyan eshetőségekre is ki kell térnie, amelyeknek ugyan kicsi a valószínűsége, de jobb, ha bebiztosítja magát a későbbi nézeteltérés vagy anyagi veszteség elkerülése miatt.

Bővebben..